MENI
15.6.2010

SUSRET ZAMJENIKA PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSTAVNIČKOG DOMA, BERIZA BELKIĆA S AMBASADOROM VELIKE BRITANIJE U BiH



Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić se danas susreo s ambasadorom Velike Britanije u našoj zemlji Michaelom Tathamom.

Neobičan povod za ovaj susret, kako je rekao ambasador Tatham, je što je učenica četvrtog razreda osnovne škole iz Ilijaša, Amila Habibić kao nagradu za najuspješniji likovni rad na prošlogodišnjem takmičenju, dobila mogućnost da bude „novi britanski ambasador na jedan dan“.
Djevojčica Amila Habibić i njena prijateljica Nejra Čengić su zbog toga u pratnji ambasadora Tathama, sa kojim su prijepodne provele u Ambasadi Velike Britanije, gdje su se upoznale sa službenicima ambasade i njihovim uobičajenim aktivnostima, prisustvovale susretu zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Beriza Belkića i ambasadora Tathama.
Belkić je odgovorio na pitanja koje su djevojčice generalno imale o radu političara i posebno na pitanja o zaštiti okoline. U društvu ambasadora Tathama djevojčice će nakon posjete Parlamentarnoj skupštini BiH, prisustvovati sedmom Kids festu koji se održava u Sarajevu. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću