MENI
15.6.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na održanoj 67. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dato je pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom domu za otkazivanje davanja saglasnosti za ratificiranje Evropske konvencije o zaštiti arheološke baštine, koja je usvojena u Londonu 06. 05. 1969. godine.

Dato je pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom domu za davanje saglasnosti za ratificiranje Ugovora između Bosne i Hercegovine i Svete stolice o dušebrižništvu katoličkih vjernika, pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje je u nadležnosti Ministarstva odbrane BiH, Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Francuske o saradnji u oblasti unutarnje sigurnosti, nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH, Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj – Projekat gasifikacije Srednjobosanske županije, nadležnost Ministarstva finansija i trezora BiH. 
Također, članovi Komisije su dali pozitivno mišljenje i preporuku Predstavničkom domu za davanje saglasnosti za ratificiranje Protokola o vodi i zdravlju uz Konvenciju o zaštiti i korištenju prekograničnih vodotoka i međunarodnih jezera iz 1992. godine, koji je u nadležnosti Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
Komisija je raspravljala o Inicijativi poslanika Momčila Novakovića: “Prijedlog smjernica za djelovanje privremenih delegacija koja u ime Bosne i Hercegovine učestvuju na međunarodnim skupovima“. 
Primljeni su k znanju materijali pristigli Komisiji, koji se odnose na informacije i izvještaje sa sastanaka u vezi vanjskopolitičkih aktivnosti Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću