MENI
23.6.2010

ČLANOVI KOLEGIJA DOMA NARODA I PREDSTAVNIČKOG DOMA RAZGOVARALI SA DELEGACIJOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE MEDITERANA



Zamjenica predsjedavajućeg Doma naroda i član Stalne delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Dušanka Majkić i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH, Beriz Belkić, susreli su se danas sa delegacijom Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM), koja se nalazi u službenoj posjeti našoj zemlji. 

Fokus interesovanja delegacije PAM-a koju su činili generalni sekretar Sergio Piazzi, Abdellatif Abdouh, potpredsjednik PAM-a, gospođa Askin Asan, zamjenica predsjedavajućeg Trećeg komiteta  i Miro Petek, vođa slovenačke delegacije u Parlamentarnoj skupštini Mediterana, bio je na ustavnim promjenama i kako PAM može pomoći na putu BiH u Evropsku uniju.  
Dušanka Majkić je rekla kako bi bila korisna pomoć Parlamentarne skupštine Mediterana u dobijanju liberaliziranog viznog režima za građane BiH, dok su ustavne promjene pitanje za koje su odgovorni  predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti iz BiH.
„Nije realno očekivati ustavne promjene prije oktobarskih izbora, jer se radi o složenom i dugotrajnom procesu koji mora biti rezultat kompromisa“, naglasila je ona.
Beriz Belkić je istakao važnost liberalizacije viznog režima za građane BiH. „Ljudima u BiH trebaju dobre vijesti, a liberalizacija viznog režima svakako bi bila jedna takva vijest. Zbog toga je dobrodošla svaka ponuđena pomoć u tom smislu“, rekao je on. (kraj)       


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću