MENI
23.6.2010

ČLANOVI PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH RAZGOVARALI SA DELEGACIJOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE NATO-a



Predstavnici Parlamentarne skupštine BiH danas su se susreli sa delegacijom Komiteta za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine NATO-a, u kojoj su se nalazili predstavnici devet zemalja članica Parlamentarne skupštine NATO-a.

Susretu su prisustvovali zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Beriz Belkić, članovi delagacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Ivo Miro Jović i Halid Genjac, predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Branko Zrno i Šefik Džaferović, te predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e Mirko Okolić i Šemsudin Mehmedović. 
Član delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, Ivo Miro Jović je, pozdravljajući goste u ime bh. delegacije, rekao da je posjeta članova Komiteta Parlamentarne skupštine NATO-a veliko priznanje za BiH, naglasivši da je u našoj zemlji mnogo postignuto u sektoru reforme odbrane i sigurnosti i da je ova reforma najuspješnija priča u postdejtonskoj BiH.
“Svjesni smo da se pred nama nalaze brojni izazovi kakvi su, na primjer,  problemi sa uklanjanjem viškova naoružanja, ali je uprkos tome važnija činjenica da postoji politički konsenzus i želja građana BiH za ulazak u EU i NATO integracije”, naglasio je Jović.  
Članovi Komiteta za odbranu i sigurnost Stalnog komiteta Parlamentarne skupštine NATO-a su pored brojnih pitanja upućenih bosanskohercegovačkoj delegaciji, naglasili da je zajednički interes zemalja članica PS NATO-a, mir i sigurnost na Balkanu. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću