MENI
25.6.2010

ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆI PREDSTAVNIČKOG DOMA, BERIZ BELKIĆ RAZGOVARAO SA MLADIM ZVANIČNICIMA PARLAMENTA KRALJEVINE NORVEŠKE



Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Beriz Belkić razgovarao je danas sa mladim zvaničnicima Parlamenta Norveške, te ih tom prilikom upoznao sa organizacijom i načinom funkcioniranja PSBiH. Također, naglasak tokom razgovora je bio i na ustavnom uređenju BiH, te ustavom predviđenih nadležnosti države Bosne i Hercegovine.

U razgovoru sa gostima iz Norveške, Belkić je istakao aktuelna politička pitanja u BiH, te ih upoznao sa aktivnostima koje se provode s ciljem integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO. Naglasio je kako ljudi u BiH žele bolju budućnost ali i da je odgovornost političara građanima osigurati sigurniju i prosperitetniju Bosnu i Hercegovinu.
„U BiH postoji jedinstven politički stav kada su u pitanju evropske integracije, ali moramo imati i jedinstveni stav kada su u pitanju i rješavanja političkih pitanja unutar BiH“, istakao je na kraju razgovora zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Beriz Belkić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću