MENI
25.6.2010

DELEGACIJA GRUPE PRIJATELJSTVA SKUPŠTINE CRNE GORE U ZVANIČNOJ POSJETI PARLAMENTARNOJ SKUPŠTINI BiH



Danas su se zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda i ujedno predsjedavajući Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH za saradnju sa susjednim zemljama Ilija Filipović i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Beriz Belkić, susreli sa delegacijom koju je predvodio potpredsjednik Skupštine i predsjedavajući Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore za saradnju sa zemljama regiona, Rifat Rastoder.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog dobrih i prijateljskih odnosa između naše dvije zemlje.
„Mi cijenimo što politika Crne Gore razumije važnost dobrih međudržavnih odnosa, kao i regionalnih integracija, jer će ovaj region morati govoriti jednim glasom“, rekao je Beriz Belkić.   
Filipović i Rastoder su potpisali Zajedničku izjavu čiji je cilj dalje unapređenje odnosa dvije zemlje na parlamentarnom nivou. U izjavi se, između ostalog, kaže da će Grupe prijateljstva PS BiH i Skupštine Crne Gore jačati međusobne veze, razmjenjivati iskustva u ostvarivanju parlamentarnih ciljeva, podsticati razmjenu informacija, iskustava i najboljih praksi, kao i sve vidove saradnje između državnih institucija BiH i Crne Gore. 
Delegacija Skupštine Crne Gore imala je odvojen susret i sa članovima Grupe prijateljstva PS BiH za saradnju sa susjednim zemljama. (kraj)

Zajednička izjava predsjedavajućih grupa prijateljstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Skupštine Crne Gore


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću