MENI
29.6.2010.

IZASLANSTVO PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH U ZVANIČNOM BILATERALNOM POSJETU KUVAJTU



Izaslanstvo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koju čine članovi Skupine prijateljstva za suradnju sa zemljama Bliskog istoka i Sjeverne Afrike Sead Jamakosmanović, predsjedatelj, Sadik Bahtić, Mirko Okolić i Vinko Zorić, u okviru uzvratnog bilateralnog posjeta Kuvajtu sastalo se sa Jasim Mohammed Al Khorafiem, predsjednikom Nacionalne skupštine Kuvajta i Abdulahom Al Rumijem, potpredsjednikom i predsjedateljem Skupine prijateljstva sa Bosnom i Hercegovinom u kuvajtskom Parlamentu.

Razgovarano je o mogućnosti unapređenja dosadašnjih međuparlamentarnih odnosa pri čemu je posebno naglašena uloga formiranih skupina prijateljstva u PS BiH i Nacionalnoj skupštini Kuvajta.
Bosanskohercegovačko parlamentarno izaslanstvo informiralo je kuvajtske domaćine o aktivnostima Parlamentarne skupštine BiH na realizaciji preostalih uvjeta za realizaciju viznog režima što skorijeg priključenja euroatlanskim integracijama, posebno značajnim za građane BiH, što predstavlja i dodatni motiv za strana ulaganja u našu zemlju. I ovom prilikom upućen je poziv svim potencijalnim investitorima iz prijateljskog Kuvajta da posjete Bosnu i Hercegovinu i iznađu mogućnost suradnje sa bosanskohercegovačkim kompanijama.
Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH je nazočilo sjednici kuvajtskog Parlamenta a posjetilo je i Fondaciju AL BAPTIN, najveću riznicu knjiga, rukopisa, dokumenata, koja posebno potiče razvoj u književnosti, literaturi i svim drugim oblicima pisane riječi. Informirani su, takođe da se u listopadu ove godine organizuje manifestacija dodjele nagrada najuspješnijim Bosancima i Hercegovcima u ovoj oblasti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću