MENI
29.6.2010

DELEGACIJA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH U ZVANIČNOJ BILATERALNOJ POSJETI KUVAJTU



Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koju čine članovi Grupe prijateljstva za saradnju sa zemljama Bliskog istoka i Sjeverne Afrike Sead Jamakosmanović, predsjedavajući, Sadik Bahtić, Mirko Okolić i Vinko Zorić, u okviru uzvratne bilateralne posjete Kuvajtu sastala se sa Jasim Mohammed Al Khorafiem, predsjednikom Nacionalne skupštine Kuvajta i Abdulahom Al Rumijem, potpredsjednikom i predsjedavajućim Grupe prijateljstva sa Bosnom i Hercegovinom u kuvajtskom Parlamentu.

Razgovarano je o mogućnosti unapređenja dosadašnjih međuparlamentarnih odnosa pri čemu je posebno naglašena uloga formiranih grupa prijateljstva u PS BiH i Nacionalnoj skupštini Kuvajta.
Bosanskohercegovačka parlamentarna delegacija informisala je  kuvajtske domaćine o aktivnostima Parlamentarne skupštine BiH na realizaciji preostalih uslova za realizaciju viznog režima i što skorijeg priključenja euroatlanskim integracijama, posebno značajnim za građane BiH, što predstavlja i dodatni motiv za strana ulaganja u našu zemlju. I ovom prilikom upućen je poziv svim potencijalnim investitorima iz prijateljskog Kuvajta da posjete Bosnu i Hercegovinu i iznađu mogućnost saradnje sa bosanskohercegovačkim kompanijama.
Delegacija Parlamentarne skupštine BiH je prisustvovala sjednici kuvajtskog Parlamenta a posjetila je i Fondaciju AL BAPTIN, najveću riznicu knjiga, rukopisa, dokumenata, koja posebno potiče razvoj u književnosti, literaturi i svim drugim oblicima pisane riječi. Informisani su, takođe da se u oktobru ove godine organizuje manifestacija dodjele nagrada najuspješnijim Bosancima i Hercegovcima u ovoj oblasti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću