MENI
29.6.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKU TRGOVINU I CARINE



Na danas održanoj 47. sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH, su nakon razmatranja predstavke sa materijalom Veterinarske komore FBiH i Informacije Ureda za veterinarstvo BiH, usvojena dva zaključka.

Prvim zaključkom je definirano da se formira tročlana Komisija, u sastavu Slavko Jovičić, Mehmed Suljkanović i Jerko Ivanković Lijanović, kojoj bi Veterinarska komora FBiH, Veterinarska komora RS i Ured za veterinarstvo BiH, dostavile relevantne informacije na osnovu kojih bi komisija zauzela stav o problemu obilježavanja životinja. 
Drugim zaključkom je predviđeno da se u okviru Mape puta na kojoj radi Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, reguliše i pitanje obilježavanja životinja u skladu sa standardima Evropske unije i sa precizirano definisanim zadacima, nivoima vlasti na koje se zadaci odnose i terminima do kada oni trebaju biti izvršeni, kako bi se obezbjedio nesmetan izvoz životinja i proizvoda životinjskog porijekla u zemlje EU.  
Komisija je također jednoglasno usvojila zaključak da iz procedure povuče Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o carinskoj tarifi, čiji je bila predlagač. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću