MENI
30.6.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na danas održanoj 68. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dato je pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom domu za davanje saglasnosti za ratificiranje Konvencije o centru za provođenje zakona u Jugoistočnoj Evropi, koja je potpisana u Bukureštu 9.12.2009. godine i Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvoj – Projekat unapređenja uvjeta života na selu.

Također, dato je pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom domu za davanje saglasnosti za ratificiranje Sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj – Projekat za otpadne vode u Sarajevu i Sporazuma o zajmu i projektu KfW, Frankfurt na Majni i Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine i Javnog preduzeća „Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne“, d.d. Mostar, za projekat Vjetroelektrana Mesihovina.
Primljeni su k znanju izvještaji i materijali pristigli na Komisiju, a odnose se na vanjskopolitičke aktivnosti PSBiH. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću