MENI
1.7.2010

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK, BOŠKO ŠILJEGOVIĆ RAZGOVARAO SA BRIGADNIM GENERALOM VICTOROM VON WILCKENOM



Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović susreo se danas sa umirovljenim brigadnim generalom Victorom von Wilckenom, direktorom Odjela za sigurnosnu saradnju u Misiji OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora sa brigadnim generalom, koji je dužnost direktora Odjela preuzeo u junu, gospodin Šiljegović ga je upoznao sa aktivnostima koje se provode u svrhu jačanja vladavine prava, zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih osoba i kadeta u Oružanim snagama i Ministarstvu odbrane BiH.
Razmjenjena su mišljenja u vezi dosadašnje saradnje Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika i Misije OSCE-a, s posebnim osvrtom na pomoć koju uredi OSCE-a u BiH pružaju tokom obilaska pripadnika oružanih snaga u BiH. 
Brigadni general von Wilcken je ponudio svesrdnu pomoć u radu Ureda, posebno kroz projekte koje Misija OSCE-a provodi kako bi se ojačala i osnažila uloga parlamentarnog vojnog povjerenika. 
Gospodin Šiljegović je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji i pomoći Misiji OSCE-a BiH te pozvao brigadnog generala da učestvuje u posjetama postrojbama i zapovjedništvu Oružanih snaga BiH, kao i organizacijskim jedinicama Ministarstva odbrane BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću