MENI
5.7.2010

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST BiH



Na danas održanoj 55. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH razmatrane su prispjele informacije u vezi terorističkog napada u Bugojnu, koji se desio 27. 06. 2010. godine.
Nakon rasprave o pristiglim informacijama, donesen je zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo sigurnosti BiH da, u saradnji sa policijskim i drugim agencijama u BiH, OSA-om BiH i Tužilaštvom BiH, u svjetlu posljednjeg terorisičkog napada u Bugojnu, sačini prijedlog mjera radi sprječavanja ovakvih i sličnih slučajeva, te dostave isti u roku od pet dana.

Također, zaključeno je da će Zajednička komisija za odbranu i sigurnost, na narednoj 56. sjednici, razmatrati prijedlog mjera dostavljen od strane ovih institucija i svoje mišljenje u vezi njih proslijediti domovima PSBiH na dalje razmatranje i usvajanje.
Na sjednici Komisije danas je primljena k znanju i Informacija o održanom sastanku s generalom Michaelom Lollesgaardom, predstavnikom Oružanih snaga Kraljevine Danske zaduženim za koordinaciju u vezi slanja pripadnika Oružanih snaga BiH u misiju NATO-a  ISAF, i ambasadoricom Kraljevine Danske u BiH, NJ. E. Kirsten Rosenvold Geelen. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću