MENI
6.7.2010

ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆE NACIONALNIH MANJINA



Na danas održanoj 13. sjednici Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, razmatran je tekst Prijedloga memoranduma o saradnji sa domaćim i međunarodnim nevladinim organizacijama. Tom prilikom, članovi su davali sugestije i prijedloge na tekst Prijedloga memoranduma. Također, odlučeno je da Vijeće u što skorije vrijeme pristupi izradi prijedloga memoranduma o saradnji sa udruženjima nacionalnih manjina u BiH.

Članovi Vijeća su zaključili da upute Zajedničkoj komisiji za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku PSBiH zahtjev za produženje mandata članovima Vijeća nacionalnih manjina BiH.
Tokom održavanje sjednice, odlučeno je da se Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH preporuči izrada Strategije za rješavanje problema nacionalih manjina u BiH, te da u aktivnostima njene izrade budu uključeno i članovi Vijeća.
Sjednici su prisustvovali i predstavnici nevladine organizacije „Biro za ljudska prava iz Tuzle“, kao i predstavnik Pravnog fakulteta iz Sarajeva, te je tom prilikom prezentiran tekst Zakona o zabrani diskriminacije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću