MENI
8.7.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PS BiH, uz dva zaključka Komisije, usvojena je Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31.12.2009., čiji je podnosilac Vijeće ministara BiH. 

Usvojen je Izvještaj sa preporukama iz Izvještaja i zaključkom Komisije o reviziji učinka na temu Nabavka računarske opreme u institucijama BiH kao i Tromjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH na dan 31.3.2010., čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH. 
Usvojen je Plan razmatranja revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2009., čiji je sačinilac Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. 
Komisija je postigla dogovor o realizaciji zaključaka sa sjednica Predstavničkog doma, usvojenih prilikom razmatranja Finansijskih izvještaja BHRT-a za 2007. g.
Podržan je Dopis Udruženja izdavača i knjižara BiH od 19.5.2010., Sindikata Granične policije BiH od 26.5.2010., kao i  dio radne verzije brošure „Finansijska revizija - izvještaji o reviziji - parlamentarne procedure“, koji se odnosi na parlamentarno razmatranje revizorskih izvještaja, čiji je sačinilac USAID  u saradnji sa uredima sekretara komisija za finansije i  budžet oba doma Parlamentarne skupštine BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću