MENI
15.7.2010.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ИСТРАЖНЕ КОМИСИЈЕ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ТРОШЕЊА ДОНАТОРСКИХ СРЕДСТАВА



На данас одржаној 11. сједници Истражне комисије за утврђивање трошења донаторских средстава Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, чланови су расправљали о досадашњим активностима на Пројекту. Након расправе о активностима које су урађене, одлучено је да се пошаље опомена пред тужбу организацијама које нису доставиле тражене податке, а рок за њихову доставу утврђен Законом о слободи приступа информацијама у БиХ је истекао. Такођер, закључено је да се називи тих, као и организација којима није могуће утврдити тренутну адресу на којој су регистроване, доставе СИПА-и, ОСА-и као и средствима јавног информисања, ради објаве.

Разматран је Допис Ријасета Исламске заједнице у БиХ, те је закључено да се од Ријасета поновно затражи достава тражних података о донираним средствима. Истражна комисија, наглашено је данас, очекује да ће доставом тражних информација, вјерске заједнице у БиХ пружити подршку у њеном раду.
У вези Одговора Централне банке, који је одстављен на основу закључка Истражне комисије, одлучено је да Централна банка достави комплетне податке о новчаним средствима која су евидентирана од 1996. до 2010. године, а не само податке о онима која су отварана преко донаторских рачуна. Такођер, одлучено је да Министарство финансија БиХ као и Дирекција за европске интегрције доставе потребне податке о донираним средствима.
Чланови Истражне комисије су одлучили да на сљедећу сједницу позову проф. др. Џемалудина Латића, како би их, у својству предсједника Скупштине оснивача Бошњачке (данас: Бехар) ТВ-а, упознао о донираним средствима које је ова ТВ кућа примила. (крај)  


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу