MENI
22.7.2010.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА УСТАВНОПРАВНЕ КОМИСИЈЕ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА



На данас одржаној 108. сједници Уставноправне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ разматрана је Иницијатива посланика Дениса Бећиревића: „Извјештај о раду Савјета министара Босне и Херцеговине у периоду од јануара 2007. до јуна 2010. године“. Комисија је констатовала да посланик има право на подношење Иницијативе, али се није изјашњавало о њеном садржају, зато што је Иницијатива одбијена на 81. сједници Представничког дома ПСБиХ.

У вези захтјева за аутентичним тумачењем члана 27. ставак (2) Закона о високом судском и тужитељском савјету БиХ, који је поднесен од стране Хелсиншког комитета за људска права у БиХ, није донесен коначан став јер је закључено како се ради о неовлаштеном предлагачу.
Норма је јасна и није потребно додатно тумачење члана 3. ставак (2) Закона о јавним набавкама, чији је подносилац Централна банка Босне и Херцеговине, одлучено је на данашњој сједници.
Чланови Комисије су одлучили како се не ради о класичном захтјеву за аутентичним тумачењем, већ о питању практичне примјене закона, када је у питању захтјев за аутентичним тумачењем члана 51. ставак (5) Закона о јавним набавкама, подносилац Канцеларија за разматрање жалби. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу