MENI
30.8.2010.

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKOG POVJERENSTVA ZA OBRANU I SIGURNOST BiH



Na danas održanoj 59. sjednici Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH, Parlamentarne skupštine BiH, podržano je Izvješće o realiziranim dozvolama za promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene za 2008. godinu i Izvješće o izdatim dozvolama za promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene za 2009. godinu, čiji je podnositelj Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Konstatirano je da nekoliko članova Zajedničkog povjerenstva ima primjedbe na izvješća, te je odlučeno da se primjedbe zajedno sa izvješćima, upute domovima PSBiH na razmatranje. 

Primljene su k znanju: Informacija o rješavanju statusa pripadnika Oružanih snaga BiH kojima istječu ugovori u 2010. godini, Informacija Ministarstva obrane BiH o poduzetim aktivnostima na dogradnji zakonodavstva koje regulira status pukovnija Oružanih snaga BiH i Informacija o rješavanju viška naoružanja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga, čiji je podnositelj Ministarstvo obrane BiH.
Nakon razmatranja navedenih informacija, zaključeno je da se upute domovima Parlamentarne skupštine BiH na izjašnjavanje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću