MENI
14.9.2010.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА УСТАВНОПРАВНЕ КОМИСИЈЕ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА И УСТАВНОПРАВНЕ КОМИСИЈЕ ДОМА НАРОДА



На данас заједнички одржаној 110. сједници Уставноправне комисије Представничког и 62. сједници Уставноправне комисије Дома народа ПС БиХ, усвојени су извјештаји о четири савјетовања која су организовале уставноправне комисије ПС БиХ, у сарадњи са USAID Програмом помоћи парламентима и Мисијом ОЕБС-а у БиХ.

Усвојени су Извјештаји са савјетовања "Аутентично тумачење правне норме и примјена у Парламентарној скупштини БиХ", “Искуства у примјени Јединствених правила за израду правних прописа у институцијама БиХ и могућност њиховог унапређења”, “Пречишћени текстови закона у Парламентарној скупштини БиХ” и "Oбезбјеђивање идентичности прописа на службеним језицима у Босни и Херцеговини".
Извјештаји ће бити упућени у оба дома Парламентарне скупштине БиХ, Савјету министара БиХ, Дирекцији за европске интеграције, Ад хок комисији ПС БиХ за припрему измјена и допуна, као и пречишћеног текста Пословника, USAID-у и Мисији ОЕБС-а у БиХ, а усвојен је закључак да се нађу и на дневним редовима првих сједница уставноправних комисија будућег сазива ПС БиХ.
Представници ОЕБС-а и USAID-а, који су присуствовали сједници, изразили су задовољство успјешном сарадњом са уставноправним комисијама ПС БиХ, изразивши наду да ће она и даље бити настављена. (крај) 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу