MENI
14.9.2010

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA I USTAVNOPRAVNE KOMISIJE DOMA NARODA



Na danas zajednički održanoj 110. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog i 62. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda PS BiH, usvojeni su izvještaji o četiri savjetovanja koja su organizirale ustavnopravne komisije PS BiH, u saradnji sa USAID Programom pomoći parlamentima i Misijom OSCE-a u BiH.

Usvojeni su Izvještaji sa savjetovanja "Autentično tumačenje pravne norme i primjena u Parlamentarnoj skupštini BiH", “Iskustva u primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH i mogućnost njihovog unapređenja”, “Prečišćeni tekstovi zakona u Parlamentarnoj skupštini BiH” i "Osiguranje identičnosti propisa na službenim jezicima u Bosni i Hercegovini".
Izvještaji će biti upućeni u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, Vijeću ministara BiH, Direkciji za evropske integracije, Ad hoc komisiji PS BiH za pripremu izmjena i dopuna, kao i prečišćenog teksta Poslovnika, USAID-u i Misiji OSCE-a u BiH, a usvojen je zaključak da se nađu i na dnevnim redovima prvih sjednica ustavnopravnih komisija budućeg saziva PS BiH.
Predstavnici OSCE-a i USAID-a, koji su prisustvovali sjednici, izrazili su zadovoljstvo uspješnom saradnjom sa ustavnopravnim komisijama PS BiH, izrazivši nadu da će ona i dalje biti nastavljena. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću