MENI
18.10.2010

KONFERENCIJA "ZNAČAJ I ULOGA PARLAMENTARNOG VOJNOG POVJERENIKA BOSNE I HERCEGOVINE U ZAŠTITI LJUDSKIH PRAVA I SLOBODA VOJNIH LICA I KADETA"



Konferencija "Značaj i uloga parlamentarnog vojnog povjerenika Bosne i Hercegovine u zaštiti ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta" koju organizira Ured parlamentarnog vojnog povjerenika Bosne i Hercegovine u saradnji s Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini održat će se u utorak, 19. oktobra 2010. godine.

 

Cilj organiziranja konferencije je iznošenje dosadašnjih iskustava vojnog povjerenika u zaštiti ljudskih prava i sloboda, te prezentacija saradnje predstavnika drugih institucija s vojnim povjerenikom.
Svoje učešće i izlaganje na konferenciji, među brojnim učesnicima, najavili su: njemački vojni povjerenik Hellmut Königshaus, zamjenik šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Nj.E. Vadim Igorevich Kuznetsov, predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Branko Zrno, ministar odbrane BiH Selmo Cikotić, načelnik Zajedničkog štaba BiH general Miladin Milojičić, generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH general Husein Tursunović, te predstavnici vjerskih službi Ministarstva odbrane BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću