MENI
20.10.2010.

IZASLANSTVO PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH RAZGOVARALO SA SKUPINOM PRIJATELJSTVA PARLAMENTA KUVAJTA



Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Beriz Belkić, predsjedatelj i članovi parlamentarne Skupine prijateljstva za Afriku i zemlje Bliskog Istoka, Sead Jamakosmanović, Azra Hadžiahmetović, Azra Alajbegović, Mirko Okolić i Sadik Bahtić, danas su se susreli s izaslanstvom Parlamenta Kuvajta koja boravi u višednevnom posjetu našoj zemlji.  

„Živimo u vrijeme globalizacije i svih oblika integracija zbog čega me raduje da Parlamentarna skupština BiH razvija i ovaj oblik saradnje sa Parlamentom Kuvajta“, rekao je Belkić, dok je Sead Jamakosmanović izrazio nadu da će i budući saziv PS BiH podržavati prijateljske odnose BiH i Kuvajta.  
Masuma Al Mubarak je naglasila kako predvodi izaslanstvo u kojem se još nalaze Rola Dashati i Salva Al Jasar, odnosno prve žene koje su na izborima 2006.g. izabrane u Parlament nakon što su godinu dana ranije žene uopće dobile pravo glasa u Kuvajtu.
„Suradnja između naše dvije zemlje postoji, ali se može dodatno unaprijediti i proširiti na svim razinama, za šta su odličan primjer aktivnosti  Fondacije Abdulaziz Al Babtain, koja radi na unapređenju kulturne suradnje“, rekla je ona. 
Susretu izaslanstava PS BiH i Parlamenta Kuvajta je nazočio i veleposlanik Kuvajta u BiH Mohamad Fadel Khalaf. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću