MENI
10.11.2010.

Konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma zakazana za 30. studeni



Konstuituirajuća sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u sazivu 2010. - 2014. godine održat će se 30. studenog 2010. godine u 12 sati. Ovo je dogovoreno tijekom današnjeg radno-konsultativnog sastanka aktualnog Kolegija Zastupničkog doma sa predstavnicima parlamentarnih stranaka koje će ući u naredni skupštinski saziv.

Prema Poslovniku Zastupničkog doma, konstituirajuća sjednica trebala bi na dnevnom redu imati davanje izjava zastupnika, izbor predsjedatelja, prvog zamjenika predsjedatelja i drugog zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma i izbor članova Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.
Danas su predstavnicima političkih stranaka podijeljene Izjave o prihvatanju/odbijanju mandata koje bi kandidati koji su izabrani na proteklim Općim izborima trebali potpisati i dostaviti Zastupničkom domu do 29. studenog kako bi Središnje izborno povjerenstvo pripremilo uvjerenja o dodjeli mandata. Dogovoreno je također da se neposredno pred konstituirajuću sjednicu novoizabrani zastupnici upoznaju sa sustavom elektronskog glasovanja u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
Sudionici sastanka dogovorili su se da podrže i intenziviraju političko dogovaranje stranaka o formiranju parlamentarne većine kako bi proces uspostave vlasti bio brži. Istovremeno, najavljeno je da bi se novi radno-konsultativni sastanak članova aktualnog Kolegija i predstavnika parlamentarnih stranaka trebao održati na dan konstituirajuće sjednice, 30. studenog u 10 sati. Tada bi trebao biti potvrđen ili izmijenjen dnevni red konstituirajuće sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću