MENI
12.11.2010

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK, BOŠKO ŠILJEGOVIĆ SUSREO SE SA VOJNIM ATAŠEOM REPUBLIKE SRBIJE



Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović primio je danas u radnu posjetu potpukovnika Zorana Stojiljkovića, vojnog atašea Republike Srbije u Bosni i Hercegovini, te ga tom prilikom upoznao s aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem jačanja vladavine prava i zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta u Oružanim snagama i Ministarstvu odbrane BiH.

Vojni ataše Republike Srbije izrazio je zadovoljstvo postojanjem Ureda ali i veliko interesovanje za dosadašnja iskustva u njegovom radu, kao prvog takvog ureda u regionu.  
Gospodin Šiljegović je istakao dobru saradnju sa Udruženjem vojnih atašea u BiH, s posebnim naglaskom na kvalitetnu saradnju sa vojnim atašeima zemalja regiona, koju je potrebno afirmirati zbog opće sigurnosti u regionu.
Tokom razgovora, sagovornici su izrazili nadu da će Ured parlamentarnog vojnog povjerenika BiH biti od velike važnosti i za odnose dviju zemalja, posebno na one koji se ostvaruju u okviru saradnje Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Republike Srbije. (kraj)   


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću