MENI
12.11.2010.

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА, НИКЕ ЛОЗАНЧИЋА ПОВОДОМ КУРБАН БАЈРАМА



У поводу Курбан бајрама, предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Нико Лозанчић упутио је честитку реис-л-улеми Исламске заједнице у БиХ Мустафи еф. Церићу:

"Поштовани Реису-л-улема,

Дани великих благдана, свима нама увијек и изнова пригода су да се честитајући једни другима и сами преиспитујемо и трагамо увијек за новим, љепшим и бољим начининима међусобне комуникације и уважавања.

И надолазећи велики благдан Курбан Бајрама, свакако је пригода за поновно преиспитивање наше спремности на исказивање искрене бриге за ближњег, солидарности са слабима и обесправљенима и заједничке спремности на жртву за осигурање опћег добра и просперитета. 
 Благданско вријеме, свакако је право вријеме на позив вјерницима свих вјероисповјести на заједничку жртву за вриједности помирења и опроста, милосрђа и толеранције, бриге и пожртвованости за другог човјека.
Устрајмо зато у настојањима да нас и овај благдан као и сви други наши благдани, изнова охрабре и дају нам снаге да заједно прођемо кроз искушења и тешкоће са којима се суочавамо, те нам буду снажан потицај у изградњи нових  мостова пријатељства, очувању мира и суживота, те јачању узајамног повјерења у заједничкој нам домовини Босни и Херцеговини.
У том духу, у име Заступничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и своје особно име, Вама поштовани Реису-л-улема, Вашој обитељи, сурадницима и свим муслиманима у Босни и Херцеговини и исељеништву, упућујем најискреније честитке, уз искрене жеље, да Вам ови благдански дани буду испуњени здрављем, срећом и опћим благостањем. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу