MENI
15.11.2010

PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA, NEDŽAD JUSIĆ SUSREO SE SA ŠEFOM ODJELA ZA LJUDSKU DIMENZIJU MISIJE OSCE-a U BiH



Predsjedavajući Vijeća nacionalnih manjina Nedžad Jusić sastao se sa Richardom Williamsom, šefom Odjela za ljudsku dimenziju Misije OSCE u BiH. Tom prilikom vođen je razgovor o trenutnim i budućim aktivnostima Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini u vezi sa nacionalnim manjinama sa naglaskom na nastavak podrške usmjerene na položaj nacionalnih manjina u BiH i njegovo unapređenje kroz zajednički rad OSCE i Vijeća nacionalnih manjina.

Po riječima gospodina Jusića, posebna pažnja posvećena je Projektu “Kaleidoskop”, programu koji Misija OSCE implementira u osnovnim školama širom zemlje Vijeće nacionalnih manjina BiH je izrazilo zainteresiranost da se kroz partnerstvo i komunikaciju između Vijeća i Misije OSCE, naročito kada su posrijedi aktivnosti na poboljšanju obrazovnog sistema BiH, postignu željeni rezultati i pozitivni pomaci jer formalni ali i neformalni procesi obrazovanja, naglasio je Nedžad Jusić, imaju ogroman uticaj na smanjenje predrasuda i stereotipa koju većina ima prema nacionalnim manjinama u BiH. Upravo zbog toga, dosadašnje vrlo uspješne saradnje, ali i činjenice da je vodstvo Misije OSCE u oblasti prava nacionalnih manjina veoma bitno za postizanje trajnog napretka, Vijeće nacionalnih manjina BiH izrazilo je spremnost da sarađuje kako u najnovijim tako i u svim drugim projektima Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. (kraj)     


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću