MENI
22.11.2010.

ЧЛАНОВИ КОЛЕГИЈУМА ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА, НИКО ЛОЗАНЧИЋ И БЕРИЗ БЕЛКИЋ РАЗГОВАРАЛИ СА ИЗВЈЕСТИОЦЕМ ПОЛИТИЧКОГ КОМИТЕТА ПС САВЈЕТА ЕВРОПЕ



Предсједавајући Нико Лозанчић и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Бериз Белкић, данас су се сусрели са извјестиоцем Политичког комитета Парламентарне скупштине Савјета Европе, Pietrom Marcenarom који је задужен за израду Извјештаја о помирењу и политичком дијалогу на простору бивше Југославије.

Предсједавајући Лозанчић је рекао да су у току припреме за Конституирајућу сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ која би се требала одржати 30.11.2010.г.
„Надам се да ће конституирање нових органа власти допринијети побољшању прилика у нашој земљи, при чему је јачање међусобног повјерења предувјет за напредак у било којој области у БиХ“, нагласио је он.
Замјеник предсједавајућег Представничког дома, Бериз Белкић је рекао како већ постоје развијени облици међупарламентарне сарадње ПСБиХ са парламентима других земаља.
„Али је осим политичке, важно подржати и друге облике регионалне сарадње, какви су економска, културна или сарадња у области спорта“, истакао је Белкић.     
Marcenaro је своје саговорнике упознао са чињеницом да је при крају писања Извјештаја о помирењу и политичком дијалогу на простору бивше Југославије, уз напомену да је ситуација данас потпуно другачија у односу на 2009.г., када је почео свој рад.
„Односи земаља региона су ове године знатно бољи. Мислим да велику важност треба дати побољшању односа Републике Хрватске и Републике Србије, што утиче и на Босну и Херцеговину“, истакао је Marcenaro. (крај)     


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу