MENI
24.11.2010.

ПОСЛАНИК АЗРА ХАЏИАХМЕТОВИЋ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ СЕДМИЦА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У ШТУТГАРТУ



Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Азра Хаџиахметовић ће учествовати на манифестацији „Седмица Босне и Херцеговине у Штутгарту“ која ће 25.11.2010. године бити отворена панел-дискусијом на тему „Европске перспективе Босне и Херцеговине“.

Како је најављено, поред бх. грађана који живе у СР Њемачкој и гостију из БиХ, манифестацији ће присуствовати и посланици Бундестага, представници покрајине Баден-Wурттемберг, привредници и друге личности из политичког, културног и образовног живота СР Њемачке.  
Предвиђено је да се у оквиру вишедневне манифестације говори и на теме „Мултикултуралност у БиХ, визије о будућности“, „Економски изазови и потенцијали у БиХ“, одржи предавање „Историја БиХ“, концерт Сарајевске филхармоније, изложба умјетника из СР Њемачке који воде поријекло из БиХ, као и књижевно вече.
Циљ манифестације, коју организује „БиХ Иницијатива–СР Њемачка“ под покровитељством града Штутгарта и у сарадњи са Генералним конзулатом БиХ у овом граду, је представљање и његовање бх. културне баштине, као и учвршћивање културних, социјалних и привредних веза СР Њемачке и Босне и Херцеговине. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу