MENI
10.12.2010

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK, BOŠKO ŠILJEGOVIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA SLOVENIJE, HRVATSKE, SRBIJE I MAKEDNONIJE



Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović razgovarao je danas sa vojnim atašeima u Bosni i Hercegovini, i to Republike Slovenije, brigadirom Antunom Tunjom, Republike Hrvatske, brigadirom Matijom Aračićem, Republike Srbije, pukovnikom Zoranom Stojiljkovićem, i Anom Trajkovskom, ministricom savjetnicom u Ambasadi Republike Makedonije u BiH.

Učesnici današnjeg sastanka su razgovarali o pripremama za održavanje regionalne konferencije o ljudskim pravima u oružanim snagama, čije će održavanje doprinijeti upoznavanju i afirmaciji ljudskih prava u oružanim snagama zemalja regije. 
Predstavnici Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije su dali punu podršku organizaciji kao i ciljevima koji su definirani u vezi održavanja regionalne konferencije.  
Također, izraženo je zadovoljstvo dosadašnjim radom Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika, te je istaknuto kako je potrebno činiti dodatne napore s ciljem povezivanja i jačanja uloge Ureda sa osobama u njihovim zemljama koji su zadužene za jačanje vladavine prava, zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih osoba u oružanim snagama. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću