MENI
1.12.2016

Održana 29. sjednice Komisije za finansije i budžet Doma naroda

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 29. sjednici prihvatila je 73izvještaja o reviziji institucija BiH, koje je sačinio Ured za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, i predložila Domu naroda njihovo usvajanje. Komisija je prihvatila Izvještaj o razmatranim revizorskim izvještajima Ureda za reviziju institucija BiH za 2015. godinu u kojem su sadržane sistemske mjere kojima bi se otklonili uzroci ponavljanja određenih revizijskih nalaza, kao i zbirni i pojedinačni zaključci Komisije za finansije i budžet Doma naroda sa pripadajućim prilozima koji proizilaze iz tih zaključaka, te predložila Domu naroda njihovo usvajanje.

K znanju je primljena Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za period januar - juni 2016.

Komisija je primila k znanju i Izvještaj o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih stranaka u 2014. godini.

K znanju je primljena i Informacija o problemima zakupnine Ureda za razmatranje žalbi BiH za 2016. godinu od 4. novembra 2016. godine. S tim u vezi, Komisija je preporučila Ministarstvu finansija i trezora BiH da, u okviru zakonskih rješenja, iznađu nedostajuća sredstava kako bi problem neplaćene zakupnine Ureda za razmatranje žalbi BiH bio riješen i kako bi bili spriječeni eventualni sudski sporovi koji mogu proisteći radi neplaćanja zakupnine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću