MENI
9.2.2015

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefika Džaferovića sa šeficom Ureda Vijeća Evrope


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je sa šeficom Ureda Vijeća Evrope u BiH Mary Ann Hennessey.

Gospođa Hennessey posebno se interesirala za proces priprema naše zemlje za preuzimanje predsjedavanja Vijećem Evrope u periodu maj-novembar ove godine, kao i za proces imenovanja Stalne delegacije PSBiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Tema razgovora danas je bio i poces uspostave vlasti u Federaciji BiH i na državnom nivou. Po riječima predsjedavajućeg Džaferovića, postoje svi uslovi da nakon izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije snažno pokrene proces imenovanja i potvrđivanja Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH kako bi prije isteka februara proces uspostave ova dva izvršna organa bio u potpunosti okončan. Međutim, sagovornici su se složili da tek nakon toga nastupa najozbiljniji posao koji se tiče provođenja brojnih reformskih zahvata koji bi trebali rezultirati stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao i predavanjem kredibilne aplikacije za sticanje kandidatskog statusa za članstvo u EU prije kraja ove godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću