MENI
13.1.2015.

Сусрет предсједавајућег Представничког дома Шефика Џаферовића и амбасадора Румуније у БиХ

 
Босна и Херцеговина и Румунија имају врло добре међусобне политичке односе, међутим неискориштен је простор за унапријеђење економске сарадње двије државе., истакнуто је приликом данашњег сусрета предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефика Џаферовића с амбасадором Румуније у нашој земљи Filipom Teodorescuom.

Истичући пуну подршку Румуније путу Босне и Херцеговине ка чланству у Европској унији и НАТО, амбасадор Teodorescu је рекао да британско-њемачка иницијатива која је прерасла у иницијативу ЕУ јасно показује да за излазак БиХ из фазе развојне стагнације постоји пуни интерес европске заједнице држава и да такву добру атмосферу наша земља свакако треба на најбољи начин искористити.

Предсједавајући Џаферовић сложио се са таквом оцјеном изразивши наду да ће наредних дана бити превазиђена нека оспоравања Заједничке изјаве коју је усагласило Предсједништво БиХ и која би ускоро требала да буде на дневном реду у Парламентарној скупштини БиХ. Он је то поткријепио тврдњом да питање европских интеграција није питање власти и опозиције него свих политичких снага и сваког грађанина БиХ јер су недијељиве и користи таквог опредијељења али и штете које трпимо због застоја на европском путу. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу