MENI
2.10.2014.

Члан Сталне делегације ПСБиХ у ПСОЕБС-а др Мирза Кушљугић на јесењем засједању ПС ОЕБС-а у Женеви


Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) и члан Сталне делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Организације за европску безбједност и сарадњу (ПСОЕБС) др Мирза Кушљугић учествоваће на редовном јесењем засједању ПСОЕБС-а, које ће од 3. до 5. октобра бити одржано у Женеви.

Како је најављено из ПСОЕБС-а, јесење засједање у цјелости ће бити посвећено улози парламената земаља чланица у суочавању са новим безбједносним изазовима. Према предложеном дневном реду, централна тема засједања биће разматрана у три сесије, посвећене политичкој и војној димензији, економској и еколошкој димензији, као и хуманитарној димензији безбједносних изазова.

У уводном дијелу засједања предвиђено је да се учесницима обрате предсједник ПСОЕБС-а Ilkka Kanerva, предсједавајући Савјета кантона Швајцарске, горњег дома Швајцарског парламента Hannes Germann, као и министар иностраних послова Швајцарске Didier Burkhalter.

Осим сједнице Сталног комитета ПСОЕБС-а, током тродневног засједања у Женеви предвиђено је и одржавање Медитеранског форума ПС ОЕБС-а. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу