MENI
20.11.2018

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a Nikola Lovrinović i Asim Sarajlić razgovarali sa predsjedavajućom PSNATO-a

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Nikola Lovrinović i član Delegacije Asim Sarajlić razgovarali su, na marginama 64. godišnjeg zasjedanja PSNATO-a u kanadskom gradu Halifaksu, sa novoizabranom predsjedavajućom PSNATO-a Madelene Moon.

Gospođa Moon, koja je članica Delegacije Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u PSNATO-a, iskazala je u razgovoru sa Lovrinovićem i Sarajlićem snažnu podršku Bosni i Hercegovini i njenim građanima u nastojanjima da se ubrza evropski i euroatlantski put.

Svjesna teškoća koje prate aktuelno stanje političkih odnosa u Bosni i Hercegovini, gospođa Moon pozvala je političke lidere na, kako je rekla, dijalog i hrabrost u preduzimanju koraka koji će dodatno stabilizirati ekonomsku situaciju, te otvoriti prostor za bolje međusobno razumijevanje.

Gospođa Moon, koja je u proljeće ove godine posjetila Bosnu i Hercegovinu i cijeli region, pozvala je i na jačanje bilateralne i regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću