MENI
23.11.2018.

Предсједавајући Дома народа Сафет Софтић и посланик Мирсад Исаковић разговарали са замјеником предједника Парламента Индонезије

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Сафет Софтић и посланик у Представничком дому и члан Групе пријатељства ПСБиХ за Азију Мирсад Исаковић разговарали су у Сарајеву са делегацијом Парламента Индонезије, која је данас допутовала у вишедневну посјету нашој земљи.

У срдачном сусрету гости из Индонезије, предвођени замјеником предсједника Парламента Индонезије Ahmadom Muzanijem, нагласили су да ова посјета представља потврду дугогодишњих пријатељских односа двије земље, те изразили наду да ће сусрети са званичницима ПСБиХ унаприједити те односе, посебно на економском плану.

Парламентарци из Индонезије апострофирали су потребу успостављања безвизног режима између двије државе, што би, како су рекли, допринијело интензивирању економске сарадње, која у овом тренутку постоји у областима намјенске индустрије, пољопривреде и туризма.

Изражавајући саучешће због жртава недавних природних катастрофа које су погодиле Индонезију, предсједавајући Софтић захвалио се индонежанским парламентарцима на помоћи коју је њихова земља пружала Босни и Херцеговини.

Посланик Исаковић нагласио је да постоји много простора за унапређење економске сарадње између Босне и Херцеговине и Индонезије, те позвао инвеститоре из те пријатељске земље да улажу у изградњу инфраструктуре у нашој земљи, посебно у наставак градње ауто – путева и жељезничке мреже.

Заједнички је закључено да двије земље требају окончати разговоре и потписати Споразум о трговинској сарадњи, као и низ других међудржавних споразума који би допринијели даљем развоју политичких и економских односа Индонезије и БиХ. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу