MENI
21.2.2019.

Предсједавајућа Представничког дома Борјана Кришто и предсједавајући Дома народа Бариша Чолак учествују на 18. зимском засједању Парламентарне скупштине ОЕБС-а.

Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Борјана Кришто и предсједавајући Дома народа ПСБиХ Бариша Чолак учествују на 18. зимском засједању Парламентарне скупштине Организације за европску безбједност и сарадњу (ПСОЕБС) које се одржава у Бечу.

Уочи засједања одржан је састанак Групе за подршку Путу свиле ПСОЕБС-а, на којем је презентован нови пројекат жељезничког повезивања Азије и Европе. Током излагања и расправе разматрани су потенцијални жељезнички правци, као и економске користи оваквог пројекта због смањења времена и трошка транспорта.

Током првог дана засједања Парламентарне скупштине ОЕБС-а учесницима се обратио предсједник Националног вијећа Аустрије Wоlfgang Sobotka, предсједник ПСОЕБС-а George Тsereteli, те предсједавајући ОЕБС-а и министар иностраних послова Словачке Мирослав Лајчак. На сједници се расправљало о безбједносним изазовима с којима се сусрећу земље регије, спречавању потенцијалних конфликата, ситуацији у Украјини, слободи медија, те јачању међусобног дијалога и сарадње. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу