MENI
12.7.2019

Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Safet Softić primili delegaciju Medžlisa Aš Šure Kraljevine Saudijske Arabije

Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić, primili su danas delegaciju Medžlisa Aš Šure Kraljevine Saudijske Arabije koju predvodi dr. Abdullah Humud Al-Harbey.

Predsjedavajući Izetbegović izrazio je zahvalnost za svesrdnu pomoć koju je Saudijska Arabija pružala, i pruža Bosni i Hercegovini. On je također zahvalio visokim gostima za prisustvo komemoraciji, dženazi i ukopu žrtava genocida u Memorijalnom centru Potočari.

U razgovorima je istaknuto da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije vrlo dobri i nisu opretećeni međusobno neriješenim pitanjima, a poseban kvalitet toj saradnji daju, kako je rečeno, veze između parlamenata prijateljskih zemalja. S tim u vezi potcrtana je uloga parlamentarnih grupa prijateljstava i izražena nada da će u skoroj budućnosti i u Parlamentarnoj skupštini BiH biti uspostavljena Grupa prijateljstva koja će nastaviti da unapređuje odnose sa Saudijskom Arabijom i doprinijeti sveukupnom širenju saradnje dviju zemalja. 

Danas je također izražena obostrana želja da se olakša vizni režim između Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, kako bi se dodatno pospješila i turistička razmjena između dvije zemlje koja, naglašeno je, iz godine u godinu doživljava stalni napredak. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću