MENI
12.7.2019.

Предсједавајући Дома народа Бакир Изетбеговић и посланик у Представничком дому ПСБиХ Сафет Софтић примили делегацију Меџлиса Аш Шуре Краљевине Саудијске Арабије

Предсједавајући Дома народа Бакир Изетбеговић и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Сафет Софтић, примили су данас делегацију Меџлиса Аш Шуре Краљевине Саудијске Арабије коју предводи др. Abdullah Humud Al-Harbey.

Предсједавајући Изетбеговић изразио је захвалност за свесрдну помоћ коју је Саудијска Арабија пружала, и пружа Босни и Херцеговини. Он је такође захвалио високим гостима за присуство комеморацији, џенази и укопу жртава геноцида у Меморијалном центру Поточари.

У разговорима је истакнуто да су односи Босне и Херцеговине и Краљевине Саудијске Арабије врло добри и нису опретећени међусобно неријешеним питањима, а посебан квалитет тој сарадњи дају, како је речено, везе између парламената пријатељских земаља. С тим у вези потцртана је улога парламентарних група пријатељстава и изражена нада да ће у скорој будућности и у Парламентарној скупштини БиХ бити успостављена Група пријатељства која ће наставити да унапређује односе са Саудијском Арабијом и допринијети свеукупном ширењу сарадње двије земље. 

Данас је такође изражена обострана жеља да се олакша визни режим између Босне и Херцеговине и Саудијске Арабије, како би се додатно поспјешила и туристичка размјена између двије земље која, наглашено је, из године у годину доживљава стални напредак. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу