MENI
12.7.2019.

Predsjedatelj Doma naroda Bakir Izetbegović i zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH Safet Softić primili izaslanstvo Medžlisa Aš Šure Kraljevine Saudijske Arabije

Predsjedatelj Doma naroda Bakir Izetbegović i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić, primili su danas izaslanstvo Medžlisa Aš Šure Kraljevine Saudijske Arabije koju predvodi dr. Abdullah Humud Al-Harbey.

Predsjedatelj Izetbegović izrazio je zahvalnost za svesrdnu pomoć koju je Saudijska Arabija pružala, i pruža Bosni i Hercegovini. On je također zahvalio visokim gostima za nazočnost komemoraciji, dženazi i ukopu žrtava genocida u Memorijalnom centru Potočari.

U razgovorima je istaknuto da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije vrlo dobri i nisu opretećeni međusobno neriješenim pitanjima, a poseban kvalitet toj suradnji daju, kako je rečeno, veze između parlamenata prijateljskih zemalja. S tim u svezi potcrtana je uloga parlamentarnih skupina prijateljstava i izražena nada da će u skoroj budućnosti i u Parlamentarnoj skupštini BiH biti uspostavljena Skupina prijateljstva koja će nastaviti unaprjeđivati odnose sa Saudijskom Arabijom i doprinijeti sveukupnom širenju suradnje dviju zemalja. 

Danas je također izražena obostrana želja da se olakša vizni režim između Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, kako bi se dodatno pospješila i turistička razmjena između dviju zemаljа koja, naglašeno je, iz godine u godinu doživljava stalni napredak. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću