MENI
23.7.2019.

Замјеник предсједавајућег Дома народа др Драган Човић примио амбасадора Краљевине Саудијске Арабије у БиХ

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Драган Човић примио је данас амбасадора Краљевине Саудијске Арабије у БиХ, Њ. Е. Hanija Abdullaha Mominaha.

Током сусрета исказано је обострано задовољство због добрих односа двије земље, без отворених питања. Закључено је да постоји простор и за даљње побољшање односа, посебице када је ријеч о инвестицијским улагањима у Босну и Херцеговину. Иако је Саудијска Арабија једна од ријетких земаља с којом БиХ константно биљежи трговински суфицит, потребно је стварати још боље услове за повећање спољнотрговинске размјене, казано је у разговору.

Саговорници су се усагласили како је БиХ постала веома атрактивна туристичка дестинација, али и пожељно мјесто за улагање у различите секторе привреде, те да би од узајамног интереса било унапрјеђење сарадње у области намјенске, банкарско - финансијске, пољопривредне и прехрамбене индустрије, трговине робама широке потрошње, туризма, образовања, као и културе.

На крају сусрета је потврђено како би, у циљу побољшања привредне сарадње, било потребно што прије окончати усаглашавање и потписивање споразума који регулирају ову област. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу