MENI
3.10.2019.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio veleposlanika IR Iran

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u BiH Mahmouda Heidarija.

Veleposlanik Heidari je ovom prigodom čestitao predsjedatelju Izetbegoviću na reizboru za predsjednika SDA, izrazivši uvjerenje da će Izetbegović nastaviti borbu za zaštitu identiteta naroda i integriteta Bosne i Hercegovine.

Tijekom susreta sugovornici su konstatirali da su odnosi dviju država primjer dobrih prijateljskih veza i suradnje, te je iskazana obostrana namjera da se postojeći odnosi nastave jačati i putem parlamentarne suradnje.

U okviru susreta razgovarano je i o aktualnoj političkoj situaciji u obje zemlje, pri čemu je veleposlanik Heidari izrazio nadu za što skorijim konstituiranjem vlasti u BiH.

Predsjedatelj Izetbegović je ponovo naglasio stav da je formiranje vlasti u BiH moguće okončati veoma brzo ukoliko svi akteri budu poštivali Ustav i princip vladavine zakona. (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću