MENI
3.10.2019.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић примио амбасадора ИР Иран

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић примио је данас у посјету амбасадора Исламске Републике Иран у БиХ Mahmouda Heidarija.

Амбасадор Heidari је овом приликом честитао предсједавајућем Изетбеговићу на реизбору за предсједника СДА, изразивши увјерење да ће Изетбеговић наставити борбу за заштиту идентитета народа и интегритета Босне и Херцеговине.

Током сусрета саговорници су констатовали да су односи двије државе примјер добрих пријатељских веза и сарадње, те је исказана обострана намјера да се постојећи односи наставе јачати и путем парламентарне сарадње.

У оквиру сусрета разговарано је и о актуелној политичкој ситуацији у обје земље, при чему је амбасадор Heidari изразио наду за што скоријим конституисањем власти у БиХ.

Предсједавајући Изетбеговић је поново нагласио став да је формирање власти у БиХ могуће окончати веома брзо уколико сви актери буду поштовали Устав и принцип владавине закона. (саопштење из Кабинета предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакира Изетбеговића)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу