MENI
4.12.2019.

Predsjedatelji klubova hrvatskog i bošnjačkog naroda u Domu naroda Lidija Bradara i Asim Sarajlić sudjelovali u Bruxellesu na sastanku članova AFET-a sa izaslanstvima državnih parlamenata

Predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Lidija Bradara i predsjedatelj Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH Asim Sarajlić sudjelovali su danas u Bruxellesu na sastanku članova Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) sa izaslanstvima parlamenata država članica Europske unije (EU) i zemalja zapadnog Balkana.

Sudionicima sastanka obratio se visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell, koji je u svom govoru pružio punu potporu europskoj perspektivi i nastavku procesa proširenja EU na zemlje zapadnog Balkana.

Prema riječima Borrella, zapadnom Balkanu ne može se uskratiti europska perspektiva, budući da, kako je rekao, mir i sigurnost u ovom regionu istovremeno znače i mir i sigurnost u EU. S tim u svezi, Borrell je naglasio da je EU jedina koja zemljama zapadnog Balkana može ponuditi rješenja za održivi razvoj i prosperitet u budućnosti. Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku parlamentarcima iz zemalja zapadnog Balkana poručio je da ne budu razočarani najnovijim dešavanjima unutar EU u svezi sa procesom proširenja, te da nastave sa provođenjem reformi i ispunjavanjem uvjeta za punopravno članstvo u EU.

Tijekom dvodnevnog boravka u Bruxellesu, predsjedatelji klubova hrvatskog i bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH Lidija Bradara i Asim Sarajlić sudjelovali su i u radu okruglog stola na visokoj razini o procesu europskih integracija zapadnog Balkana, sa kojeg su najviši europski zvaničnici također uputili jasnu poruku da vrata integracija za BiH i sve zemlje ovog regiona ostaju otvorena. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću