MENI
5.12.2019.

Конституисане сталне комисије Представничког дома

Избором предсједавајућих, те првих и других замјеника предсједавајућих данас су конституисане сталне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ).

За предсједавајућу Уставноправне комисије Представничког дома ПСБиХ изабрана је посланица Алма Чоло. За првог замјеника предсједавајуће изабран је посланик Никола Ловриновић, а за другог замјеника посланик Обрен Петровић. Чланови ове Комисије су и посланици Сафет Софтић, Небојша Радмановић, Борјана Кришто, Нермин Никшић, Драган Мектић и Златан Бегић.

За предсједавајућег Комисије за спољне послове Представничког дома ПСБиХ изабран је посланик Сафет Софтић. За првог замјеника предсједавајућег изабран је посланик Обрен Петровић, а за другу замјеницу посланица Даријана Филиповић. Чланови ове Комисије су и посланици Денис Звиздић, Ненад Нешић, Саша Магазиновић, Бранислав Бореновић, Џенан Ђонлагић и Едита Ђапо.

За предсједавајућег Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома ПСБиХ изабран је посланик Војин Митровић. За првог замјеника предсједавајућег изабран је посланик Мијо Матановић, а за другог замјеника посланик Един Мушић. Чланови ове Комисије су и посланици Шемсудин Мехмедовић, Ненад Стевандић, Зукан Хелез, Мирко Шаровић, Енвер Биједић и Дамир Арнаут.

За предсједавајућег Комисије за финансије и буџет Представничког дома ПСБиХ изабран је посланик Предраг Кожул. За првог замјеника предсједавајућег изабран је посланик Џенан Ђонлагић, а за другог замјеника посланик Јаков Галић. Чланови ове Комисије су и посланици Шемсудин Дедић, Нермин Мандра, Драган Богданић, Нада Младина, Мира Пекић и Мирјана Маринковић-Лепић.

За предсједавајућег Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома ПСБиХ изабран је посланик Ненад Нешић. За првог замјеника предсједавајућег изабран је посланик Нермин Мандра, а за другог замјеника посланик Предраг Кожул. Чланови ове Комисије су и посланици Един Мушић, Сташа Кошарац, Бранислав Бореновић, Влатко Главаш, Мирсад Кукић и Предраг Којовић.

За предсједавајућег Комисије за остваривање равноправности сполова Представничког дома ПСБиХ изабран је посланик Адил Османовић. За прву замјеницу предсједавајућег изабрана је посланица Сњежана Новаковић - Бурсаћ, а за другог замјеника посланик Влатко Главаш. Чланови ове Комисије су и посланици Нада Младина, Дамир Арнаут, Мирјана Маринковић-Лепић, Аида Баручија, Јасмин Емрић и Војин Митровић. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу