MENI
13.2.2020.

Održana 5. sjednica Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma

Na 5. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH, te podržana načela Prijedloga zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, čiji su predlagatelji zastupnici Mirjana Marinković – Lepić i Predrag Kojović.

Povjerenstvo je utvrdilo usklađenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH, te podržalo načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Usklađenost sa Ustavom i pravnim sustavom BiH utvrđena je i za Prijedlog zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

S ciljem pribavljanja mišljenja Vijeća ministara BiH, Ustavnopravno povjerenstvo zatražilo je od Doma produženje roka za dostavljanje izvješća o usaglašenosti sa Ustavom i pravnim sustavom BiH Prijedloga zakona o dopuni Zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj zastupnica Aida Baručija.

Povjerenstvo je odložilo razmatranje u drugoj fazi u povjerenstvu Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o patentu, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Povjerenstvo je odlučilo da s dnevnog reda sjednice skine razmatranje zaključka Zastupničkog doma PSBiH s 3. sjednice, koje glasi: „Zastupnički dom PSBiH zadužuje Ustavnopravno povjerenstvo da obavi raspravu o primjeni članka 85. Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH.“ (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću