MENI
13.2.2020.

Одржана 5. сједница Уставноправне комисије Представничког дома

На 5. сједници Уставноправне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) утврђена је усклађеност са Уставом и правним системом БиХ, те подржани принципи Приједлога закона о допуни Закона о лијековима и медицинским средствима, чији су предлагачи посланици Мирјана Маринковић – Лепић и Предраг Којовић.

Комисија је утврдила усклађеност са Уставом и правним системом БиХ, те подржала принципе Приједлога закона о измјенама и допунама Закона Босне и Херцеговине о извршењу кривичних санкција, притвора и других мјера, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

Усклађеност са Уставом и правним системом БиХ утврђена је и за Приједлог закона о електронској идентификацији и услугама повјерења за електронске трансакције, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

С циљем прибављања мишљења Савјетa министара БиХ, Уставноправна комисија затражила је од Дома продужење рока за достављање извјештаја о усаглашености са Уставом и правним системом БиХ Приједлога закона о допуни Закона о акцизама у Босни и Херцеговини, чији је предлагач посланица Аида Баручија.

Комисија је одложила разматрање у другој комисијској фази Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о патенту, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

Комисија је одлучила да с дневног реда сједнице скине разматрање закључка Представничког дома ПСБиХ с 3. сједнице, који гласи: „Представнички дом ПСБиХ задужује Уставноправну комисију да обави расправу о примјени члана 85. Пословника Представничког дома ПСБиХ.“ (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу