MENI
29.5.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić razgovarao s ambasadorom Grčke u BiH


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić susreo se danas s ambasadorom Grčke u našoj zemlji Karolosom Gadisom.

Jedna od tema razgovora bilo je inteziviranje parlamentarne saradnje dviju zemalja, a tome će, rečeno je danas, naročito doprinjeti zvaničan poziv čelnicima Parlamentarne skupštine BiH da posjete Grčku.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić istaknuo da je, prilikom bilateralnih susreta dužnosnika, nužno razgovarati o jačanju saradnje, naročito na ekonomskom planu, u oblasti trgovinske razmjene i prometnog povezivanja regije. U tom kontekstu posebnu pažnju treba posvetiti povezivanju u transportnom i energetskom smislu, naglasio je Ljubić.

Tokom susreta zamjenika predsjedavajućeg dr. Bože Ljubića i ambasadora Gadisa razgovarano je o zajedničkim temama u svjetlu skorog predsjedavanja Grčke Evropskom unijom i aspiraciji Bosne i Hercegovine ka evropskom putu.

Ambasador Gadis interesirao se u kojoj su fazi reforme neophodne za euroatlantski put Bosne i Hercegovine, naglasivši da će njegova zemlja nastaviti pružati podršku BiH, posebno tokom njenog predsjedanja EU u prvoj polovini 2014. godine. Ambasadora Gadisa posebno je zanimalo ispunjavanje uvjeta vezanih za Presudu Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić - Finci" i pitanje vojne imovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću