MENI
27.7.2021.

Predsjedateljica Zastupničkog doma Borjana Krišto i zamjenik predsjedateljice dr. Denis Zvizdić razgovarali sa ministrom za islamska pitanja Kraljevine Saudijske Arabije

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić razgovarali su danas sa ministrom za islamska pitanja Kraljevine Saudijske Arabije dr Abdullatifom bin Abdulazizom Al-Sheikhom.

Naglašavajući da Kraljevina Saudijska Arabija gaji posebnu ljubav i poštovanje prema prijateljskoj Bosni i Hercegovini, ministar Al-Sheikh rekao je da njegova zemlja svim narodima i građanima naše zemlje želi stabilnost, prosperitet i napredak.

Prema riječima ministra Al-Sheikha, Kraljevina Saudijska Arabija prema svima u BiH odnosi se na jednak način i nikada nije pravila razliku između različitih etničkih skupina i vjera u BiH. Al Sheikh je posebno naglasio da je pomoć koju Kraljevina Saudijska Arabija pruža državama širom svijeta uvijek bezuvjetna, te da je politika te zemlje da se nikada ne miješa u unutarnje poslove drugih zemalja.

Izražavajući visokom gostu srdačnu dobrodošlicu, članovi rukovodstva Zastupničkog doma PSBiH zahvalili su se za značajnu pomoć i potporu koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila Bosni i Hercegovini, posebno u vrijeme pandemije virusa korona.

Krišto i Zvizdić naglasili su da prijateljski odnosi dvaju zemalja otvaraju prostor za unapređenje odnosa na planu ekonomije, investicijskih ulaganja i turizma. S tim u svezi, uputili su poziv saudijskim investitorima da više ulažu u Bosnu i Hercegovinu.

Prema ocjeni članova rukovodstva Zastupničkog doma, potrebno je jačati političke, gospodarske, kulturne i socijalne veze između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije. S tim ciljem, Krišto i Zvizdić uputili su poziv predsjedniku Savjetodavnog vijeća (Mejlis AshShura) Kraljevine Saudijske Arabije da posjeti našu zemlju. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću