MENI
27.7.2021.

Predsjedatelj Doma naroda Bakir Izetbegović primio izaslanstvo Kraljevine Saudijske Arabije

"Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas izaslanstvo Kraljevine Saudijske Arabije, koju je predvodio ministar za islamska pitanja, dawe i upute Kraljevine Saudijske Arabije Abdullatif bin Abdulaziz Al-Sheikh.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije dobri i prijateljski, te da postoji obostrani interes da se takvi odnosi očuvaju i daljnje unaprjeđuju. 

Ministar Al-Sheikh je, prenoseći pozdrave saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda i princa Mohammeda bin Salmana, pohvalio napredak koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u proteklom razdoblju. Posebno je istaknuo značaj pomirenja u Bosni i Hercegovini, kao i gospodarske potencijale i postojanje interesa među investitorima iz Kraljevine Saudijske Arabije za korištenje tih potencijala i razvijanje ekonomske suradnje. 

Konstatirano je da je u posljednjim godinama primijetan povećan broj turista iz Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, te da postoje pretpostavke za daljnje unaprjeđenje suradnje u oblasti turizma. 

Izetbegović se zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na potpori koju je u proteklom razdoblju pružala Bosni i Hercegovini i zamolio ministra Al-Sheikha da prenese pozdrave i selame kralju Salmanu bin Abdulazizu Al Saudu i princu Mohammedu bin Salmanu". (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Bakira Izetbegovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću