MENI
27.7.2021.

Предсједавајући Дома народа Бакир Изетбеговић примио делегацију Краљевине Саудијске Арабије

"Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић примио је данас делегацију Краљевине Саудијске Арабије, коју је предводио министар за исламска питања, dawe и упуте Краљевине Саудијске Арабије Abdullatif bin Abdulaziz Al-Sheikh. 

На састанку је истакнуто да су односи Босне и Херцеговине и Краљевине Саудијске Арабије добри и пријатељски, те да постоји обострани интерес да се такви односи очувају и даље унапређују. 

Министар Al-Sheikh је, преносећи поздраве саудијског краља Salmana bin Abdulaziza Al Sauda и принца Mohammeda bin Salmana, похвалио напредак који је Босна и Херцеговина остварила у протеклом периоду. Посебно је истакнуо значај помирења у Босни и Херцеговини, као и привредне потенцијале и постојање интереса међу инвеститорима из Краљевине Саудијске Арабије за кориштење тих потенцијала и развијање економске сарадње. 

Констатовано је да је у посљедњим годинама примијетан повећан број туриста из Краљевине Саудијске Арабије у Босни и Херцеговини, те да постоје претпоставке за даље унапређење сарадње у области туризма. 

Изетбеговић се захвалио Краљевини Саудијској Арабији на подршци коју је у протеклом периоду пружала Босни и Херцеговини и замолио министра Al-Sheikha да пренесе поздраве и селаме краљу Salmanu bin Abdulazizu Al Saudu и princu Mohammedu bin Salmanu". (саопштење из Кабинета предсједавајућег Дома народа Бакира Изетбеговића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу