MENI
24.11.2021.

Предсједавајући Дома народа др Драган Човић састао се у Загребу с предсједником Хрватске господарске коморе

"Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Драган Човић састао се данас у Загребу с предсједником Хрватске господарске коморе (ХГК) Луком Буриловићем.

Саговорници су разговарали о важности развоја привреде у Републици Хрватској и Босни и Херцеговини, те робној размјени које ове двије земље имају.

Др Човић је истакнуо важност оснаживања привредних веза, посебно кроз отварање канцеларија ХГК у Сарајеву и у Мостару. Такође је истакнуо како, након двогодишње паузе узроковане пандемијом COVID-19, најзначајнија сајамска манифестација у БиХ, Међународни сајам господарства Мостар, наставља с радом.

Како је речено током састанка, на 23. Међународном сајму господарства Мостар 2022. своје привредне потенцијале представити ће земља партнер - Мађарска. Сајамска манифестација ће бити обогаћена регионално и међународно врло значајним конференцијама, чиме се партнерима и излагачима на једном мјесту нуди јединствена понуда и спој сајамских и конференцијских догађања, међу којима, како је казано, посебну улогу има и ХГК, придоносећи стварању позитивног и пријатељског озрачја.

Предсједник ХГК Лука Буриловић нагласио је како је Босна и Херцеговина врло важан привредни партнер Хрватске, подсјетивши како велики број предузећа из Републике Хрватске послује у Босни и Херцеговини.

Привредна сарадња и јачање привредних веза Републике Хрватске и Босне и Херцеговине морају бити још бољи и на томе свакако треба радити, закључено је током сусрета предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Драгана Човића и предсједника ХГК Луке Буриловића". (саопштење из Кабинета предсједавајућег Дома народа др Драгана Човића)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу